ΤΥΠΩΣΤΕ ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΣΙΑ

Αν το παρακάτω άρθρο είναι αληθινό, πράγμα για το οποίο δεν με κάνει κάτι να αμφιβάλλω, τότε νομίζω ότι το παραπάνω σύνθημα πρέπει να ακουστεί από τους Αγανακτισμένους Έλληνες σε όλες τις πλατείες της Ελλάδος.

 Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΤΥΠΩΣΕ 40 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ) 19-01-11

 Η Ιρλανδία έχει τυπώσει 40 δις ευρώ, δηλαδή το 25% του ΑΕΠ της!
Να γιατί το ΜΝΗΜΟΝΙΟ δεν ήταν μονόδρομος κ. Παπανδρέου και κ. Βουλευτές που το ψηφίσατε, χωρίς βέβαια να γνωρίζετε τότε τι ψηφίζατε!
Αναρωτηθείτε μόνο αν θα χρειαζόμασταν να δανεισθούμε από τον Μηχανισμό (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) της τρόικα τα 110 δις, όχι άμεσα αλλά σε δόσεις και με τους πλέον επαχθείς όρους.
Το παράδειγμα της Ιρλανδίας μπορούσε να το είχε προτείνει η Ελληνική Κυβέρνηση, ως “ πειραματόζωο” που μας καταντήσατε, αλλά θα ήταν στη σωστή κατεύθυνση!
Αν η ΕΚΤ τύπωνε ευρώ και για την Ελλάδα, το 25% του ΑΕΠ μας, δηλαδή περισσότερα από 70 δις “ ζεστά” ευρώ άμεσα, θα χρειαζόμασταν την προσφυγή στο ΔΝΤ;
Σιγά-σιγά θ’ ακουστούν και άλλες προτάσεις που θα “ ξεγυμνώνουν” τις επιλογές σας.
Διαβάστε λοιπόν την αποκαλυπτική είδηση:
Το 
zerohedge, απ’ όπου αλιεύσαμε και το άρθρο των Irish Times παρατηρεί πως η Ιρλανδία έχει τυπώσει περίπου 40 δις ευρώ μέχρι τώρα.
Το ΑΕΠ της Ιρλανδίας είναι περίπου 160 δις.
Άρα, η Ιρλανδία έχει τυπώσει περίπου το 25% του ΑΕΠ της σε “ φρέσκα” ευρώ, και παρόλα αυτά η ΕΚΤ καμώνεται ότι τάχα αυτό δεν είναι “ συστημικά σημαντικό” (“ systemically significant”).

Στάθης Σαραφόπουλος
Οικονομολόγος, πρ. Βουλευτής

2 Responses to ΤΥΠΩΣΤΕ ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΣΙΑ

  1. leptitprince says:

    Στην Ελλάδα ποιος να το τυπώσει; Δεν υπάρχει κρατικός φορέας που τυπώνει χρήμα! Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ιδιωτική τράπεζα. Η αντίστοιχη της Ιρλανδίας νομίζω ότι είναι κρατική. Οι περισσότερες Κεντρικές Τράπεζες της Ευρώπης είναι κρατικές.

    • toxrisimo says:

      Τους νόμους οι πολιτικοί τους φτιάχνουν για να κρύβονται πίσω τους και να μην φαίνεται η πολιτική τους ατολμία. Η Τράπεζα της Ελλάδος λειτουργεί κατ’ εντολήν και για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου. Το Νομισματοκοπείο από ότι ξέρω είναι ακόμα Κρατικό. Θα μπορούσαν λοιπόν με Νόμο που θα ψήφιζαν, να δωσουν εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο Νομισματοκοπείο, να τυπώσουν ευρώ. Από ότι έχω διαβάσει και όσα ξέρω, δεν απαγορεύεται να τυπώσουμε νόμισμα. Απλά, με συμφωνία »κυρίων» η αρμοδιότητα αυτή έχει παραχωρηθεί στην Ε.Κ.Τ, ώστε να υπάρχει κάπου κεντρικός έλεγχος και να μην κυκλοφορεί πληθωριστικό χρήμα. Όταν όμως δέχεσαι επίθεση και ουσιαστικά είσαι σε πόλεμο, άσχετα αν είναι χωρίς όπλα αλλά με πλήκτρα ενός Η/Υ και μάλιστα δεν τον ξεκίνησες εσύ σαν κράτος, δεν θα κοιτάξεις το τυπικά σωστό, αλλά να αμυνθείς και να σωθείς. Αυτό νομίζω έκανε και η Ιρλανδία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: