ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Είναι παράξενο το πώς λειτουργεί μερικές φορές το μυαλό του ανθρώπου. Πριν λίγες μέρες, διάβασα Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΚΑΙΩΣΗ ΕΝΟΣ BLOG (TAXALIA) 02-06-11 και μου άρεσε πολύ το σχόλιο ενός αναγνώστη, το οποίο και ακολουθεί στο τέλος του άρθρου αυτού. Από το σχόλιο αυτό λοιπόν, είχα ετοιμάσει το παρακάτω άρθρο, το οποίο όμως δεν είχα δημοσιεύσει. Το δημοσιεύω σήμερα, σε συνάρτηση με το άρθρο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ και θεωρώ πως πρέπει να απευθυνθούν ανάλογες “Προτάσεις Διαλόγου” ή κατά τη γνώμη μου “Προτάσεις Απαιτήσεων Πολιτών”, αλλά μέσω εξωδίκων και προς άλλα Κόμματα της Βουλής, αλλά και προς την Κυβέρνηση και Κρατικούς Οργανισμούς. Μερικά θέματα, θα μπορούσαν για παράδειγμα να είναι τα παρακάτω :

 – ΤΟ Κ.Κ.Ε, ΣΥΡΙΖΑ ΚΤΛ, γνώριζαν για τα Δάνεια που έπαιρναν οι Κυβερνήσεις, για να πληρώνουν τους Κομματικούς Στρατούς του Δημοσίου, τις Παροχές, τα Δημόσια Έργα κτλ. Γιατί δεν μιλούσαν, πίστευαν ότι θα τα πληρώσει η “Πλουτοκρατία”; Γνώριζαν πως στα Επιδοτούμενα Έργα, το 50% ήταν της Ε.Ε και το 50% το έβαζε το Ελληνικό Δημόσιο, μόνο που δεν είχε λεφτά στο Ταμείο και έπαιρνε πάλι Δάνεια. Γιατί δεν μιλούσαν ούτε τότε;

 Πόσο κοστίζουν ακόμα και σήμερα οι Μ.Κ.Ο στο Κράτος, πόσες είναι και ποιό το Αντικείμενό τους;

 – Θέλουμε αναλυτικά στοιχεία από Νοσοκομεία και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, για το πόσο κοστίζουν οι Λαθρομετανάστες. Για παράδειγμα, στα Νοσοκομεία, πόσοι νοσηλεύτηκαν το 2010, πόσο κόστισε η νοσηλεία τους και από ποιό Ταμείο το Νοσοκομείο άντλησε τα κεφάλαια αυτά.

 – Απαίτηση προς τις Τράπεζες : Να δανείζουν φθηνά τους Πολίτες και το Ελληνικό Κράτος και όχι τα Κέρδη τους να τα κάνουν επενδύσεις στο Εξωτερικό, αντί να τα επενδύουν στην Ελλάδα πάλι. Αλλιώς, οι Πολίτες κάνουμε άτυπο Bank Run και αυτή θα είναι η τιμωρία τους. Για να τα πάμε πίσω, θα πρέπει να ισχύσει ο παραπάνω όρος.

 – Γιατί ακόμα και σήμερα κουβεντιάζουν για Μετατάξεις και Εργασιακή Εφεδρεία στους υπεράριθμους του Δημοσίου Τομέα; Πάλι δύο μέτρα και δύο σταθμά θα ισχύουν για τους Πολίτες; Δηλαδή τί παραπάνω έχει ένας Δημόσιος Υπάλληλος και δεν πρέπει να γράψει ούτε μια μέρα στο Ταμείο Ανεργίας (που μπορεί να μπήκε με μέσον και να μην έχει καν τα προσόντα για τη θέση που δεσμεύει), από έναν μακροχρόνια άνεργο ή από έναν νέο με πτυχία και μεταπτυχιακά που δεν μπορεί να κολλήσει ούτε ένα ένσημο; Για να γίνουν πιο συγκεκριμένα, διαβάστε το παρακάτω παράδειγμα (για να μην μιλάω στον αέρα και υποθετικά, αλλά να πω κάτι που ξέρω σίγουρα) : Επί Κυβερνήσεως Καραμανλή, με Υπουργό Πολιτισμού τον κ. Σαμαρά, βγήκε Διαγωνισμός του Α.Σ.Ε.Π για το Υπουργείο Πολιτισμού, για πρόσληψη Νυχτοφυλάκων και Φυλάκων Ημέρας, στα Μουσεία όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός και αφορούσε την μονιμοποίηση Συμβασιούχων. Το μόνο κριτήριο που υπερκάλυπτε όλα τα άλλα, ήταν η προϋπηρεσία. Οι Φύλακες Ημέρας, έπρεπε να ξέρουν κάποια Ξένη Γλώσσα τουλάχιστον, γιατί στις υποχρεώσεις τους ήταν και η παροχή πληροφοριών στους Τουρίστες. Όταν προτάθηκε να βάλουν στα προσόντα και Πτυχίο κάποιας Ανώτατης Σχολής, ανάλογα με το Μουσείο που θα υπηρετούσε ο Φύλακας Ημέρας, δεν έγινε δεκτό. Δηλαδή, ένας Θεολόγος, που περίμενε να διοριστεί μέσω Επετηρίδας σε ένα σχολείο, την οποία Επετηρίδα την κατήργησαν αναδρομικά και τον υποχρέωσαν να δώσει πάλι εξετάσεις μέσω Α.Σ.Ε.Π και που ο Καραμανλής είχε πει πως θα το καταργήσει όταν γίνει Κυβέρνηση (και που φυσικά δεν το έκανε όταν έγινε) και που δεν μπορούσε να κάνει ούτε ιδιαίτερα και ούτε να καταλάβει θέση σε σχολείο, διαφορετικού αντικειμένου, ήταν χειρότερος για Φύλακας Ημέρας, από έναν με Απολυτήριο Δημοτικού ή Γυμνασίου; Ανάλογα, ένας με Πτυχίο Αρχαιολογίας, ήταν χειρότερος για Φύλακας Ημέρας σε κάποιο από τα Αρχαιολογικά Μουσεία, από έναν με Απολυτήριο Δημοτικού ή Γυμνασίου; Με ποια λογική, ακόμα και στη σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνουν όλοι, κάποιοι είναι πάλι πιο τυχεροί από κάποιους άλλους, επειδή κάποτε είχαν “Μπάρμπα στην Κορώνη”;

 Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΚΑΙΩΣΗ ΕΝΟΣ BLOG (TAXALIA) 02-06-11

http://taxalia.blogspot.com/2011/06/blog.html

Dimitris είπε…

@ Tassos

Είχα σοβαρή κρίση ταυτότητας μέχρι που έδωσες τα φώτα σου. Ξέρεις, έκαναν καλή δουλειά και ο Μπίστης, και ο Κουναλάκης, και ο Σωμερίτης και ο Δήμου και … και … και…

Επειδή όμως για τους καλοστημένους «Ιούς» των ΜΚΟ πάντα θα υπάρχει κι ένα αντίδοτο, γι αυτό και δεν καναπεδιάστηκαν όλοι.

Άκου λοιπόν Τάσο:

Πέρασαν είκοσι χρόνια από τότε που:

Φωνάζαμε πως τα κόμματα είναι πουλημένα στα ίδια αφεντικά και ΚΑΠΟΙΟΙ μας κολλούσαν την ταμπέλα του «αδιάφορου».

Λέγαμε πως η Μπίλντερμπεργκ και τα τακίμια της κυβερνούν και ΚΑΠΟΙΟΙ μας λέγανε «συνομοσιολόγους».

Ξερνούσαμε στη θέα του Σιμήτη και ΚΑΠΟΙΟΙ μας αποκαλούσαν «αναχρονιστικούς».

Ανατριχιάζαμε ακούγοντας τα greeklish του PASOK και ΚΑΠΟΙΟΙ μας έλεγαν «συντηρητικούς»

Φωνάζαμε για το ρημαδιό της υπαίθρου και ΚΑΠΟΙΟΙ μας έδειχναν το χρηματιστήριο.

Τους δείχναμε τις «φούσκες» και ΚΑΠΟΙΟΙ μας έλεγαν «κορόιδα».

Αποκαλούσαμε τον GAP «Αμερικανάκι» και ΚΑΠΟΙΟΙ μας ‘λέγαν «αναχρονιστικούς».

Αντιδρούσαμε στην κατακρεούργηση της Ελληνίδος Γλώσσας και ΚΑΠΟΙΟΙ μας αποκαλούσαν «οπισθοδρομικούς».

Αναγουλιάζαμε στη θέα του τηλεοπτικού BigBroder και ΚΑΠΟΙΟΙ μας έλεγαν «ντεμοντέ».

Λέγαμε πως ο Τούρκος δεν είναι φίλος και ΚΑΠΟΙΟΙ χορεύανε κατσικίσιο ζεϊμπέκικο παρουσία του φονιά του Σολομού.

Λέγαμε πως στην Ελλάδα υπάρχει πετρέλαιο και ΚΑΠΟΙΟΙ μας αποκαλούσαν «φαντασιόπληκτους».

Βρίζαμε το χοντρό για τα Ίμια και ΚΑΠΟΙΟΙ μας ‘λέγαν «υστερικούς».

Βλέπαμε τη Μακεδονία να ξεπουλιέται και ΚΑΠΟΙΟΙ μας έλεγαν «υπερπατριώτες».

Βλέπαμε τη Θράκη να της βάζουν με το ζόρι φερετζέ και ΚΑΠΟΙΟΙ μας αποκαλούσαν «κολλημένους».

Φωνάζαμε για τις ταυτότητες και το φακέλωμα και ΚΑΠΟΙΟΙ μας έλεγαν «θρησκόληπτους».

Βλέπαμε τις τράπεζες να παίρνουν τα σπίτια μας και ΚΑΠΟΙΟΙ μας αποκαλούσαν «άτυχους».

Ξορκίζαμε τις «αγορές» που κατασπαράσσουν τα πάντα και ΚΑΠΟΙΟΙ μας έλεγαν «κουμούνια».

Κλαίγαμε για τις ταπεινώσεις της Πατρίδας και ΚΑΠΟΙΟΙ μας έλεγαν «εθνικιστές».

Δείχναμε τον ξένο που έσφαξε τη μάνα μας και ΚΑΠΟΙΟΙ μας έλεγαν «ρατσιστές».

Λέγαμε, φωνάζαμε, κλαίγαμε και ΚΑΠΟΙΟΙ έτριβαν τα χέρια τους… Είναι τόσα τα λεφτά που μπήκαν στις τσέπες ΚΑΠΟΙΩΝ που έσπασε απ’ το βάρος το κλαρί απ’ όπου αγνάντευαν το ξέσκισμα της Ελλάδας μας.

Ε λοιπόν ΟΧΙ!

Οι ΚΑΠΟΙΟΙ δεν είναι αόρατοι πίσω από προσωπικές αντωνυμίες και «Βολικές ασυλίες».

Είναι ΑΥΤΟΙ! ΑΥΤΟΙ που ‘βαζαν τις υπογραφές τους στις μίζες, στις λαμογιές και στο ξεπούλημα. Με ονόματα και αποδείξεις!

Παρ Ιουν 03, 08:36:00 πμ 2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: