ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ

            Σύνταγμα, Πέμπτη 26/05/11, αργά το βράδυ. Βροχή, αλλά αρκετός κόσμος δεν υπολόγιζε τίποτε και ήταν πάλι εκεί.

 

            Στο πάνω μέρος, μπροστά στο Μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, συγκεντρωμένοι φώναζαν ρυθμικά συνθήματα κατά του Πολιτικού Συστήματος, των Βουλευτών, της Τρόϊκας, έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο. Ο ήχος από τις κατσαρόλες έδινε ένα άλλο χρώμα στο ρυθμό. Ήρεμα τα πράγματα, ο κόσμος δεν τα είχε με τα Μ.Α.Τ, αλλά και τα Μ.Α.Τ έδειχναν χαλαρά. Μάλιστα, μερικά από τα παιδιά, έψαλλαν μαζί με τους συγκεντρωμένους τον Εθνικό μας Ύμνο.

            Αυτό αποδεικνύει κατά την άποψή μου δύο πράγματα. Πρώτον, ότι αν δεν προκληθούν οι μεν από τους δε, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, αντίθετα έχουν πολλά που τους ενώνουν και πάνω από όλα η Πατρίδα. Δεύτερον, ότι αν δεχτούν εντολή από ψηλά οι αστυνομικοί, εκτελούν, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν με αυτή. Τώρα, το αν είναι σωστό αυτό, είναι μια άλλη κουβέντα που θα πάρει πολλή ώρα. Επομένως, αν τις επόμενες μέρες δούμε κίνηση από τις δυνάμεις καταστολής, θα ξέρουμε ότι ή κάποιοι “καλοθελητές” τους προκάλεσαν ή πήραν εντολή από ψηλά και θα ξέρουμε ποιοί θα φταίνε.

 

            Στο κάτω μέρος της Πλατείας, οι γνωστές πλέον ανοικτές συνελεύσεις και σύντομες ομιλίες από συγκεντρωμένους πολίτες. Ήρεμα κι εκεί τα πράγματα. Ακόμα όμως να δω συγκεκριμένες προτάσεις, δομημένες και σύντομες, για το τί ζητά ο κόσμος που είναι μαζεμένος εκεί (η τεκμηρίωση της κάθε πρότασης, θα μπορούσε να είναι αναρτημένη κάπου στο Internet). Γενικόλογα και αφορισμοί και κάποια στιγμή μερικοί πέταξαν και κάτι στο στυλ “ήρθαν Ακροδεξιοί το απόγεμα και κυνηγούσαν αλλοδαπούς που πουλούσαν ομπρέλες και εμείς θέλουμε όλο τον κόσμο, εκτός από τους Ακροδεξιούς”.

            Επίσης, κάποιοι ανέφεραν πάλι ότι πρέπει να παραδειγματιστούμε από το τί έγινε στην Αίγυπτο…

            Και τα ερωτήματα έρχονται αυθόρμητα : Πρώτον, είναι μερικά αδέρφια και έχουν ένα σπίτι. Το σπίτι αυτό μπάζει νερά στα θεμέλια του. Το ένα υποστηρίζει πως θα βουλιάξει από το βάρος, το άλλο πως θα πέσει αν γίνει κάποιος σεισμός και πάει λέγοντας. Ποιο είναι το λογικό, να περιμένουν να δουν πρώτα ποιος έχει δίκιο, ενώ το σίγουρο είναι πως το σπίτι θα καταστραφεί και τα αδέρφια θα χάσουν την περιουσία τους ή αντίθετα, να βρουν πρώτα έναν τρόπο να σταματήσουν τα νερά στα θεμέλια, να γλυτώσουν την περιουσία τους και μετά μπορούν να κουβεντιάσουν με σχετική άνεση για το ποιος είχε δίκιο; Δεν είναι λογικό, πρώτα να βρούμε το Κοινό Σημείο Αναφοράς και μετά τις Διαφορές μας; Δεύτερον, ποιος είναι αυτός που κατέχει την απόλυτη αλήθεια, ποιος του την μετέδωσε και με ποιο δικαίωμα θέλει να την επιβάλλει στους υπολοίπους; Τρίτον, με ποια λογική, στοχοποιείται ένας μόνο ακραίος χώρος και όχι γενικά οι ακραίοι χώροι (περισσότερες λεπτομέρειες και στην ανάρτησή μου αυτή και ειδικά στην αναφορά μου για τον κ. Θεοδωράκη). Όπως ανέφερα κι εκεί “Αυτή τη στιγμή όμως, ο εχθρός είναι προ των πυλών, αν δεν τις έχει υπερβεί ήδη και ο αγώνας όλων πρέπει να είναι κοινός”. Δεν έχουν καταλάβει όλοι πως το “Διαίρει και Βασίλευε” είναι η αρχή κάποιων, η οποία βολεύει μόνο αυτούς, αλλά όχι εμάς και πως με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και να ανατραπεί από τον Λαό το υπάρχον Πολιτικό Σκηνικό, το μόνο που θα συμβεί είναι να εμφανιστούν κάποιες νέες Δυνάμεις στο προσκήνιο που στην ουσία θα έχουν τη λογική των σημερινών Κομμάτων, ακόμα κι αν δεν ονομάζονται έτσι; Τέταρτον, κάποιος πρέπει να ενημερώσει αυτούς που λένε πως πρέπει να παραδειγματιστούμε από την Αίγυπτο και τις άλλες Αραβικές χώρες, ότι στην Αίγυπτο (και στην Τυνησία αν δεν κάνω λάθος), αυτοί που έριξαν τα Τυραννικά καθεστώτα που υπήρχαν, κάλεσαν μόνοι τους το Δ.Ν.Τ. Εμείς το έχουμε ήδη εδώ, δεν χρειάζεται τότε να κάνουμε τίποτε….

            Αυτές οι συγκεντρώσεις – κινητοποιήσεις των “Αγανακτισμένων” είναι ίσως η μοναδική και το τονίζω πάλι, η μοναδική, ευκαιρία που έχει ο λαός να ενωθεί για ένα κοινό σκοπό, όπως ενώθηκε το 1821 και το 1940. Αλλιώς, είμαστε άξιοι της μοίρας μας….

ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ

6 Responses to ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ

  1. Παράθεμα: ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΠΕΛΩΜ ΑΤΑ « www.olympia.gr

  2. Παράθεμα: ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ 14… « ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ

  3. Παράθεμα: ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ… « ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ

  4. Παράθεμα: 200 ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΡΟΣ…ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ. ΒΑΖΩ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ, ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ « ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ

  5. Παράθεμα: 200 ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΡΟΣ…ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ. ΒΑΖΩ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ, ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ | αἰέν ἀριστεύειν

  6. Παράθεμα: 200 μέτρα εμπρός…για να ξαναπάρουμε τη χώρα μας πίσω. | Join Army

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: