ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ, ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΑΛΛΑ…

Τελείωσα αργά από τη δουλειά μου, μετά τις 23:30 και κατέβηκα στο Σύνταγμα.

            Υπήρχε ακόμα αρκετός κόσμος στην Πλατεία κάτω από τη Λ. Αμαλίας, αλλά και πάνω, λίγο πιο μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

            Στάθηκα και παρακολούθησα μια ελεύθερη συζήτηση που υπήρχε προς τη μεριά της Φιλελλήνων.

            Κάποιοι συντόνιζαν, άλλοι προσπαθούσαν να οργανώσουν κάποιες ενέργειες της προσπάθειας αυτής.

 Τί μου άρεσε :

          Ο κόσμος διψούσε να μιλήσει, να ξεσπάσει, να εκφραστεί. Μίλησαν νέοι, 40ρηδες, συνταξιούχοι. Μίλησαν άστεγοι του Κέντρου της Αθήνας.

          Υπήρχε σχετική ηρεμία, μέσα στην ένταση της ατμόσφαιρας.

          Ο κόσμος έδειχνε καλά με όλο αυτό το σκηνικό, το αποζητούσε όπως το ξερό χώμα το βρόχινο νερό. Χειροκροτούσε, επιδοκίμαζε, γελούσε.

          Έμαθα από κάποιον άλλο διαμαρτυρόμενο, που ήταν από νωρίς στη συγκέντρωση, ότι κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένα γκρουπ από διαδηλωτές της ΓΕ.ΝΟ.Π – Δ.Ε.Η, με γερανοφόρα και σήκωσαν πανό με συνθήματα. Ο κόσμος τότε, τραβήχτηκε πίσω, τους απομόνωσε. Τους άφησε να διαμαρτυρηθούν μόνοι τους και όχι να φανεί πως η προσπάθεια αυτή στηρίζει τη Συνδικαλιστική αυτή Οργάνωση. Μόλις αποχώρησαν, ξαναμαζεύτηκε ο κόσμος και κατέλαβε το οδόστρωμα της Λ. Αμαλίας, μπροστά στο Μνημείο του Αγν. Στρατιώτη.

          Ανέφεραν ότι σαν χθες, έγινε το Κίνημα του ‘’Βέλους’’ επί 7ετίας και ίσως είναι σημαδιακό.

 Τι δεν μου άρεσε :

          Υπήρχαν κάποιοι ‘’θερμοκέφαλοι’’, άλλοι μπορεί να τους ονόμαζαν και ‘’μπαχαλάκηδες’’, οι οποίοι ήταν με το παραμικρό έτοιμοι για φασαρία. Μερικοί ήταν πιωμένοι (ίσως δικαιολογημένο εν μέρει, αν ήταν εκεί από τις 18:00, που ξεκίνησε η διαμαρτυρία). Αλλά και πάλι, οι υπόλοιποι θα έπρεπε να τους ελέγχουν και να τους απομονώσουν αν χρειαστεί. Χαρακτηριστικά, εμφανίστηκαν κατά τις 01:00, τρία φορτηγά που έπρεπε να ξεφορτώσουν κάποια πράγματα στο χώρο του Μετρό. Ο ένας από τους οδηγούς, ζήτησε το μικρόφωνο, μίλησε πολύ ευγενικά, μας είπε πως σε 15 μέρες γεννά η γυναίκα του και έχει τρελλαθεί από τη χαρά του. Ζήτησε να μετακινηθούμε 5 μέτρα πιο πέρα, να περάσουν τα φορτηγά για να πάνε να ξεφορτώσουν, να βγάλουν κι αυτοί το ‘’νυχτοκάματό’’ τους. Μερικοί αντέδρασαν έντονα και είπαν όχι, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του οδηγού !! Τους συγκράτησαν κάποιοι άλλοι. Κάποιοι πρότειναν να γίνει ψηφοφορία !! Ψηφοφορία για το αυτονόητο, να αφήσουν κάποιους να δουλέψουν, που μπορεί το απόγευμα να ήταν κι αυτοί στη συγκέντρωση !! Τι να πω… Κάποιοι άλλοι, ψιλοπροκαλούσαν λεκτικά, τους άνδρες των Μ.Α.Τ, που ήταν παραταγμένοι σε σειρά, μπροστά από το Μνημείο του Αγν. Στρατιώτη. Ευτυχώς όμως και στις δύο περιπτώσεις, ήταν λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και αυτό είναι το ευχάριστο τελικά

          Με ανοικτή ψηφοφορία, ψηφίστηκε να διαβαστεί το ‘’Μανιφέστο’’, από την ανάλογη κίνηση στην Ισπανία. Κατά τη γνώμη μου δεν χρειαζόταν, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία (αλλά και που την ξεφτίλισε και απείλησε να τη σκοτώσει πολλές φορές), στη χώρα που γέννησε την Εκκλησία του Δήμου, στη χώρα με την πιο πλούσια γλώσσα του κόσμου… Δεν χρειαζόμαστε καθοδήγηση στην έκφραση και στη διατύπωση σκέψεων. Για το θέμα αυτό, θα αναφερθώ πιο κάτω, στις παρατηρήσεις.

          Κάποιος πρότεινε να παραδειγματιστούμε από την εξέγερση στην Αίγυπτο, όπου ήξεραν πότε να είναι ήρεμοι και πότε να πετάξουν βόμβες μολότοφ. Για το θέμα αυτό, θα αναφερθώ επίσης πιο κάτω, στις παρατηρήσεις

 Μια από τις Προτάσεις που μου άρεσε πολύ :

Να ενημερώσουμε τον κόσμο, να κρεμάσει στα μπαλκόνια και στα παράθυρά τους, ένα πανί, ένα ύφασμα, ίσως λευκού χρώματος, για να δείξει ότι συμφωνεί με τις κινητοποιήσεις αυτές, ακόμα κι αν δεν μπορεί να κατέβει σε αυτές, για διάφορους λόγους.

 Προτάσεις και Παρατηρήσεις δικές μου :

           Να βρουν τρόπο προσέγγισης της Αστυνομίας. Να τους δείξουν ότι αυτή τη φορά, είναι όλα ήρεμα και να προσπαθήσουν κι αυτοί να συγκρατηθούν, αν γίνει κάποιο παρατράγουδο. Θα κάνει καλό σε όλους μας.

           Να φυλάξουν την ηρεμία με κάθε τρόπο, όπως το νέο φυτό που παίρνεις από το φυτώριο και πας να το φυτέψεις. Πρέπει ο κόσμος να πειστεί πως δεν θα κινδυνεύσει όπως σε άλλες διαδηλώσεις.

           Δεν δέχομαι την άποψη που άκουσα να περιφέρεται γενικώς, ότι οι Ισπανοί προηγήθηκαν της Ελλάδας στις διαμαρτυρίες, ούτε και το γεγονός ότι μας ‘’ξύπνησαν’’. Κάποιος πρέπει να θυμίσει σε όλους ότι οι Ισπανοί δεν είχαν : Πρώτον τα γεγονότα του 2008 που κάηκε όλη η Αθήνα μετά τη δολοφονία του νεαρού Γρηγορόπουλου, Δεύτερον τους τέσσερις νεκρούς της Marfin τον Μάιο του 2010 και Τρίτον, Έλληνες Bloggers, έβαλαν τους Ισπανούς διαδηλωτές να »ξυπνήσουν» τους Έλληνες. Πέτυχε το »Πείραμα»; Ο καιρός θα δείξει. Διαβάστε πώς έγινε στο άρθρο Το Ελληνικό μυστικό των Ισπανικών συνθημάτων… Αυτό όμως από μόνο του, θα πρέπει να μας προβληματίσει, για το πόσο εύκολο είναι πλέον μέσω Internet και Σελίδων Κοινωνικής Δικτύωσης, να γίνει μια προβοκάτσια (αν κάποιος το θελήσει). Γι’ αυτό, τα μάτια μας 14

           Για το θέμα της Αιγύπτου, που ανέφερα πιο πάνω, αλλά και γενικά των ‘’Πορτοκαλί Επαναστάσεων’’ των χωρών της Βορείου Αφρικής, καλό θα ήταν όλοι να διαβάσουν τα παρακάτω άρθρα και να τα βάλουν κάπου στην άκρη του μυαλού τους, για παν ενδεχόμενο :

           ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ROTHSCHILDS ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ (ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ »ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ») 22-03-11

          »ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ» MADE IN U.S.A – ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ INTERNET ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ »ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ» ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ (ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ) 01-05-11

          ΤΟ »ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ» ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΚΑΛΟΥ »ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ» ΤΗΣ »ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ) 03-02-11

          Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ »ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» (ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ) 07-04-11 (Αυτό μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος γραμμένο από κάποιον ‘’γραφικό’’, αλλά οι πρόγονοί μας έλεγαν ‘’από μικρό κι από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια. Θα καταλάβετε γιατί τα γράφω αυτά..)

           Πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν περισσότερη ενημέρωση του κόσμου που κατεβαίνει στις διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, ώστε με τη σειρά τους να τα μεταφέρουν και σε όσους δεν μπόρεσαν ή δεν θα μπορέσουν να κατέβουν. Πρέπει ο κόσμος να ξέρει τι σημαίνει πουλάω Ενέργεια, Νερό κτλ., όσο κι αν είναι αγανακτισμένος από τα έκτροπα που έχουν γίνει σε αυτές τις Επιχειρήσεις (αυτά πρέπει να νοικοκυρευτούν και όχι να πωληθούν για ένα κομμάτι ψωμί, γιατί είναι δική μας περιουσία και των παιδιών μας). Πρέπει να ξέρει τι έγινε στη Γουατεμάλα με το νερό, στον Ισημερινό με το χρέος, στην Αργεντινή.   Αρκετό υλικό συγκεντρωμένο, υπάρχει στον σύνδεσμο αυτό : ΧΡΕΗ ΚΡΑΤΩΝ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ-Δ.Ν.Τ.

           Πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν κάποιες απαιτήσεις του κόσμου και αυτές μετά να ψηφισθούν μία προς μία από τον συγκεντρωμένο κόσμο σε όλη την Ελλάδα, ώστε μετά να βγουν προς τα έξω ως ‘’μανιφέστο’’. Καμία πρόταση να μην απορρίπτεται εκ των προτέρων επειδή προέρχεται από κάπου που μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει, γιατί οι εννέα μπορεί να είναι λάθος αλλά αν η δέκατη είναι σωστή, θα είναι κέρδος. Δείτε και μερικές απαιτήσεις – προτάσεις για τα φλέγοντα ζητήματα της Ελληνικής Πραγματικότητας :

ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΡΟΥΣ, ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.

Η ΕΛΛΑΣ ΠΙΕΖΕΤΑΙ, ΛΟΙΔΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΙΣΧΥ (ΙΣΧΥΣ)

           Επίσης, σε μορφή προτάσεων – απαιτήσεων, πρέπει να επικοινωνηθούν και στον κόσμο, θέματα που αφορούν πιθανό Δημοψήφισμα, για να είναι προετοιμασμένοι όλοι και να μην πέσουν στην παγίδα κάποιου διλλήματος που μπορεί να είναι ‘’μπανανόφλουδα’’.

 Δείτε και μια απάντηση στα εκβιαστικά διλλήματα τους :

Η απάντηση στον εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ είναι μ όνο μία: Εάν δεν πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, θα τους πληρώσετε με τα τομάρια σας.

 Δείτε τί έλεγαν και τί έκαναν, όταν ήταν στην Αντιπολίτευση και οι άλλοι απλώς πρότειναν Ενοικίαση και όχι Πώληση (όχι πως οι άλλοι ήταν καλύτεροι, αντί να βάλουν μία τάξη με τα έξοδα των Δημοσίων Οργανισμών κτλ., προτίμησαν τον πιο εύκολο δρόμο της Ενοικίασης)

 ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, »ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΩ ΟΛΑ ΑΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΛΙΜΠΑ» (ΒΙΝΤΕΟ) 25-05-11

 Δείτε και αυτό, για να δείτε που θέλουν να μας καταντήσουν :

 »ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! (OLYMPIA) 25-05-11 

 Επίσης, έχω μια αμφιβολία, μια υποψία : Μήπως η Δαμανάκη τους χάλασε τα σχέδια, δηλαδή όντως θέλουν να βγούμε από το Ευρώ, αλλά όταν για εκείνους θα έχει το μικρότερο κόστος και το μεγαλύτερο όφελος; Μήπως τους χάλασε τα σχέδια, όπως ο Χαρδαβέλας με τους Καθηγητές των Πανεπιστημίων (Ζελιλίδης, Φώσκολος κτλ.), όταν έκαναν ευρέως γνωστό στο Πανελλήνιο, αυτό που και άλλοι υποστήριζαν ήδη, ότι έχουμε τεράστια αποθέματα σε Φυσικό Αέριο και Πετρέλαιο, όταν ο Γ.Α.Π έλεγε πως δεν έχουμε και ο Πάγκαλος κορόιδευε και ειρωνευόταν τους πάντες για το θέμα των Φυσικών Πόρων της Ελλάδος;

             Τέλος, με το θέμα των Πανεπιστημιακών και την εκδήλωση που έχουν σε λίγες μέρες με τον Μίκη Θεοδωράκη. Άκουσα χθες στο Kontra Channel, μια συνέντευξη του Καθηγητή Κου Μπέη στον Τέρενς Κουϊκ. Απάντησε ο κ. Μπέης σε μία ερώτησή του Κουϊκ, ότι μόλις πέρυσι έμαθε, μαζί με τον Ελληνικό Λαό, για το πόσο μεγάλο είναι το Δημόσιο Χρέος και πως από το 1990 αδυνατούσε το Ελληνικό Κράτος να πληρώνει μισθούς και συντάξεις δίχως δανειοδότηση από το εξωτερικό.

            Θα πω μια μικρή και σύντομη ιστορία από το 1985, την εποχή του ‘’Τσοβόλα δώστα όλα’’. Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, δύο γείτονες αντιμάχονται για τα κόμματα που υποστηρίζουν. Ο ένας υπάλληλος σε Τράπεζα κρατική, η άλλη υπάλληλος σε άλλη υπηρεσία, Υγείας. Η μόρφωσή τους του Δημοτικού. Ο πρώτος γυρίζει και λέει ‘’εγώ δεν ξέρω τι μου λες εσύ, ξέρω ότι με τον Αντρέα είδα λεφτά στην τσέπη μου..’’ Η απάντηση της γειτόνισσας ήταν ‘’Το ξέρω, τα είδα κι εγώ στην δική μου τσέπη, αλλά τι κάναμε και μας τα έδωσαν, δουλέψαμε περισσότερο, κάναμε υπερωρίες; Μήπως κάποια στιγμή μας τα ζητήσουν πίσω και με τόκο;’’ ;

             Όταν λοιπόν μια γυναίκα του Δημοτικού πονηρεύτηκε από τότε, δεν μπορώ να δεχτώ ότι άνθρωποι με Πανεπιστημιακή μόρφωση, δεν είχαν καταλάβει τίποτε…

            Απλά όλους τους βόλευε και έκαναν πως δεν είχαν καταλάβει τίποτε. Το θέμα είναι όμως πως βόλευε περισσότερο από όλους, τους ίδιους τους Πολιτικούς, οι οποίοι με δανεικά έκαναν διορισμούς, έδιναν αυξήσεις, για να παίρνουν τα ‘’ψιφαλάκια’’. Φυσικά αυτοί ήξεραν πως δεν πρόκειται να τα πληρώσουν οι ίδιοι ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν…

             Αν θέλουμε λοιπόν να κάνουμε κάτι, πρέπει να ξεκινήσουμε από τα απλά, να πούμε πρώτα αλήθειες στον εαυτό μας, να τις πιστέψουμε και μετά να πούμε κι άλλες αλήθειες και στους υπολοίπους.

 ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ

 Υ.Γ : Σχετικά με το πρώτο θέμα, των Κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν από χθες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος, θα ήθελα να σας παραθέσω και ένα Mail που είχα στείλει σε φίλους, πριν δημιουργήσω το Blog και πιστεύω πως ίσως δώσει αφορμή για περισσότερες σκέψεις και προβληματισμούς σε κάποιους από εσάς. Είναι το ακόλουθο :

 Με αφορμή το παρακάτω άρθρο, το οποίο παρεμπιπτόντως το διάβασα χρονικά μετά από αυτό που θα σας αναφέρω αμέσως τώρα, αποφάσισα να σας διηγηθώ στα γρήγορα μια πρόσφατη προσωπική μου εμπειρία.

     Στις 12-12-2010, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00, έγινε στην Πλατεία Συντάγματος μια διαμαρτυρία εναντίον της Κάρτας του Πολίτη. Είχα ενημερωθεί γι’ αυτό διαβάζοντας κάποια Blogs και μάλιστα ανέφεραν πως την διοργανώνουν Έλληνες Youtubers.

     Αποφάσισα να πάω, όπως σας είχα ενημερώσει άλλωστε. Δεν βρήκα παρέα και κατέβηκα μόνος μου. Είχε κόσμο, αν αναλογιστεί κανείς πως ήταν Κυριακή, είχε λιακάδα αν και πολύ κρύο και συμπτωματικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είχαν στάση εργασίας (δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα κυριακάτικα να κάνει στάση εργασίας κάποιος κλάδος και ειδικά του Δημοσίου ή Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα).

     Να σας πω επίσης πως είναι από τις ελάχιστες φορές στη ζωή μου που έχω κατέβει σε κάποια διαμαρτυρία, ακόμα και όταν μου έχουν θίξει πάμπολλες φορές τα τελευταία χρόνια, όλες οι Κυβερνήσεις (τρομάρα να τους έρθει), ατομικά και επαγγελματικά μου συμφέροντα.

     Γιατί σας τα λέω αυτά ; Για να σας πω ότι ΕΝΟΙΩΣΑ ΚΑΛΑ, αν και δεν ήταν αυτό που περίμενα (ίσως γι’ αυτό). Πρώτα απ’ όλα, δεν ήταν «οργανωμένο» με την κλασσική έννοια. Ο κόσμος ερχόταν σταδιακά, όλοι κοίταζαν γύρω τους όπως κι εγώ, να δουν κάποιον «υπεύθυνο», αλλά δεν υπήρχε κανείς. Δεύτερον, ο κόσμος που μαζεύτηκε ήταν λίγο «αχταρμάς». Είδα ηλικιωμένους, νέους, μεσήλικες, Παλαιοημερολογίτες, «Νεοημερολογίτες», με ντύσιμο και κούρεμα κάθε τύπου, Ιερείς. Έγιναν πηγαδάκια μεταξύ αγνώστων. Τρίτον, όταν κάποιοι πήραν το λόγο στις ντουντούκες, καταλάβαινες πως δεν ήταν «στημένοι» από πριν, όπως βλέπεις σε διαδηλώσεις συνήθως. Επίσης, σε αρκετά συνθήματα που ακούστηκαν, δεν συμμετείχαν όλοι, γιατί προφανώς δεν τους εξέφραζαν όλα. Τέταρτον, δεν δημιουργήθηκαν επεισόδια όπως γίνεται συνήθως στις διαδηλώσεις. Ούτε ο κόσμος κινήθηκε εναντίον της Αστυνομίας, ούτε και η Αστυνομία εναντίον του κόσμου. Ακόμα κι όταν έκλεισε η Αμαλίας από τον κόσμο, πράγμα που δεν το εγκρίνω για κανένα λόγο, ο κόσμος παραμέρισε για να περάσουν κάποια αμάξια που είχαν εγκλοβιστεί ανάμεσα στο σημείο που έκλεισε η Τροχαία την κίνηση και στον κόσμο που είχε μαζευτεί. Πέμπτον και σπουδαιότερο γιατί είδα πως ο συγκεντρωμένος κόσμος βρήκε ένα κοινό σημείο που τον ένωνε και όχι πολλές διαφορές που τον χώριζε. Άλλοι θεωρούσαν την Κάρτα του Πολίτη ως εκπλήρωση της Προφητείας της Αποκάλυψης για το Χάραγμα και το 666, άλλοι ως προσπάθεια επιβολής των σχεδίων της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, άλλοι απλά ως καταπάτηση των Ατομικών τους Δικαιωμάτων -των Προσωπικών Ελευθεριών – της Ιδιωτικής τους Ζωής – του Συντάγματος και των Νόμων του Κράτους, άλλοι για λίγο από όλα τα προηγούμενα. Το σημείο λοιπόν που μας ένωνε είναι η ανησυχία για εμάς και τα παιδιά μας.

        Σημασία κατά τη γνώμη μου έχει, πως κάποιοι άφησαν τις Εκκλησίες, άλλοι έφυγαν μπροστά από τον Η/Υ και σταμάτησαν να σερφάρουν στο Internet και να ποστάρουν στο Facebook, στο Youtube, στο Twitter, στα Blogs, άλλοι σηκώθηκαν από τον καναπέ τους και έκλεισαν την Τηλεόραση που τους αποβλακώνει, άλλοι «θυσίασαν» την κυριακάτικη βόλτα τους, άλλοι θυσίασαν (χωρίς εισαγωγικά) τις ελάχιστες ώρες που περνούν με την οικογένειά τους μόνο την Κυριακή (αυτό αφορά εμένα) και όλοι κατέβηκαν να διαδηλώσουν για μια μεγάλη και έντονη ανησυχία τους (όπως την καταλαβαίνει και την αισθάνεται ο καθένας).

     Όσοι περισσότεροι νοιώσουν σαν εμένα και τους υπόλοιπους πιο πάνω και ψάχνουν να βρουν σημεία που τους ενώνουν με κάποια άλλη ομάδα και όχι σημεία που τους χωρίζουν, τόσο τα ανδρείκελα που μας κυβερνούν θα μας βρίσκουν πιο συχνά μπροστά τους, στη Βουλή, στην καθημερινή τους ζωή, στη διασκέδασή τους, παντού. Τότε θα γίνουμε ο εφιάλτης τους, ο φόβος τους, η ανησυχία τους.

    Τότε ίσως αλλάξουν και σταματήσουν να μας προδίδουν κάθε μέρα και κάθε ώρα σε ότι κι αν κάνουν.

 ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΒΟΛΕΨΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.

 ΕΓΩ ΞΕΚΙΝΑΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ : Εδώ και εβδομάδες μας έχουν αφήσει με τα σκουπίδια στους δρόμους της Αττικής. Έρχονται Χριστούγεννα και αυτούς δεν τους νοιάζει. Έκριναν σκόπιμο να προσπαθήσουν να κάνουν εκεί οικονομία, παίζοντας με την υγεία μας. Κάποια μέρα, να πάρουμε όλοι από μια σακούλα σκουπιδιών και να πάμε να τις αφήσουμε μπροστά στο σπίτι που ενοικίασαν οι της «Τρόϊκας» ή μπροστά στο σπίτι κάποιου από τους Βουλευτές, δεν με απασχολεί ποιού Κόμματος θα είναι ή ακόμα και μπροστά στην είσοδο της Βουλής, απλά και ειρηνικά, να δούμε θα τους αρέσει ;;

  Αυτό είναι το άρθρο που ανέφερα στην αρχή του Mail

ΩΧ! ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΤΕ

8 Responses to ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ, ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΑΛΛΑ…

  1. Παράθεμα: ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ, ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΑΛΛΑ… « www.olympia.gr

  2. Παράθεμα: ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ 14… « ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ

  3. Παράθεμα: ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ… « ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ

  4. Παράθεμα: 200 ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΡΟΣ…ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ. ΒΑΖΩ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ, ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ « ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ

  5. Παράθεμα: 200 ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΡΟΣ…ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ. ΒΑΖΩ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ, ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ | αἰέν ἀριστεύειν

  6. Παράθεμα: 200 ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΡΟΣ…ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ. | Join ARMY.gr

  7. Παράθεμα: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ Σ ΚΟΥΠΙΔΙΩΝ « www.olympia.gr

  8. Παράθεμα: http://olympia.gr/ « CHEETAH

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: