ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΟΡΤΑΚΗΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΥΜΝΑ CDS (ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΑ);

Διάβασα το παρακάτω άρθρο :

Η «ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΙΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/news/?nid=747

Να διευκρινήσω από την αρχή ότι σε πολλά συμφωνώ με την »ΣΠΙΘΑ», κυρίως δε στις απόψεις του κ. Θεοδωράκη για τα Εθνικά Θέματα και την Εθνική Κυριαρχία, το θέμα του Μνημονίου κ.ά.

 Μου γεννήθηκε όμως η εξής απορία : Γιατί η »ΣΠΙΘΑ» να υποστηρίξει την αποστολή του »Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ» για την Άρση της πολιορκίας της Γάζας, στην οποία συμμετέχουν και Τούρκοι και να μην υποστηρίξει τη δημιουργία της αποστολής ενός αντίστοιχου »Στόλου της Ελευθερίας Ι» για την άρση της Κατοχής της υποδουλωμένης Κύπρου από τους Τούρκους;

 Μήπως γιατί το ένα θέμα το θεωρούν τελειωμένο και το άλλο όχι;

 Μήπως γιατί οι υπόδουλοι Παλαιστίνιοι και τα εδάφη τους είναι πιο σημαντικά από τα Κυπριακά;

 Μήπως οι Εβραίοι Στρατηγοί είναι πιο κακοί από τους Τούρκους;

ή

            Μήπως τελικά ισχύουν οι παροιμίες του σοφού λαού μας ‘’Ο λύκος προβιά αλλάζει, μυαλά δεν αλλάζει’’ και ‘’Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετα το χούη’’.

             Επίσης, στη συνέντευξη που είχε δώσει στον κ. Παπαδάκη ένα πρωινό, πριν λίγο καιρό, με έκανε να δακρύσω και να ριγήσω με όσα έλεγε και παράλληλα να θαυμάσω το σθένος και το κουράγιο ενός ανθρώπου αυτής της ηλικίας. Με χάλασε όμως στο τέλος, όταν είπε πως τους θέλει όλους μαζί του στον αγώνα της Κίνησης κατά της υποδούλωσης της Πατρίδας μας εξαιτίας του Μνημονίου, εκτός από τους Ακροδεξιούς !! Δεν είπε γενικώς τους ακραίους πολιτικούς χώρους τουλάχιστον, το διαχώρισε.

             Δηλαδή οι (εκτός του μεσαίου χώρου που έτσι κι αλλιώς θεωρώ πως τους θέλει) Έλληνες ακροαριστεροί μπορούν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν στην εκπλήρωση των στόχων της Κίνησης, ενώ οι ακροδεξιοί, αν το θελήσουν, δεν μπορούν; Δηλαδή κάποιοι αγαπούν την Ελλάδα περισσότερο και άλλοι λιγότερο;

             Καταλαβαίνω πως τα βιώματα που έχει και τα όσα έχει περάσει, μπορεί να του έχουν ριζώσει βαθιά στην ψυχή, το καταλαβαίνω απόλυτα και το σέβομαι.

            Ούτε θα ήθελα να μπω σε μια αντιπαράθεση για το ποιος είχε δίκιο ή άδικο σε εκείνες τις μαύρες μέρες μετά το Β’ Π.Π, δεν έχει ουσία αυτή τη στιγμή.

Όμως για να είσαι Ανεξάρτητος πραγματικά (με Α κεφαλαίο), πρέπει πρώτα από όλα να βγάλεις από μέσα σου όλες τις παλιές ιδεοληψίες που είχες μαζέψει ανάλογα με τα βιώματά σου και παράλληλα να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι ‘’ανεξάρτητοι’’ με τους οποίους αγωνίζεσαι.

 

            Αλλιώς θα καταλήξουμε σε ‘’μία από τα ίδια’’ με τη σημαία μόνο του Ανεξάρτητου.

 

Αυτή τη στιγμή όμως, ο εχθρός είναι προ των πυλών, αν δεν τις έχει υπερβεί ήδη και ο αγώνας όλων πρέπει να είναι κοινός.

            Α, και μην μου πει κάποιος πως είμαι πολύ μικρός για να κρίνω έναν άνθρωπο σαν τον Θεοδωράκη, γιατί η απάντηση θα είναι ‘’ο αλάθητος πρώτος τον λίθο βαλέτω’’.

2 Responses to ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΟΡΤΑΚΗΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΥΜΝΑ CDS (ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΑ);

  1. Παράθεμα: ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ « ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ

  2. Παράθεμα: ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΠΕΛΩΜ ΑΤΑ « www.olympia.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: